Welkom bij

Wereldwinkel Roosendaal

Tassen

Trendwatchers stellen dat er geen mode meer is! Er wordt wel kleding ontworpen en diverse "huizen" van modeontwerpers houden ook elk jaar een modeshow met de voorjaarscollectie of de najaarscollectie, maar de consument trekt zich daar in het algemeen niet zo veel van aan. Op modegebied kan alles: een net pak met sneakers, een kale spijkerbroek met een keurig net jasje, een spijkerbroek met gaten met een prachtige en dure tuniek erover, minirok, lange rok, T-shirt  enzovoort enzovoort. Je ziet het ook aan de manier van kleding kopen, zeker in Roosendaal met haar Rosada outlet. Wat maakt het uit, als je een blouse koopt die uit de collectie van vorig jaar is of een broek, waar een voor de leek onzichtbaar foutje in zit? Als het maar goedkoop is of als je maar denkt, dat het goedkoop is.

Wat veel belangrijker is voor hoe je eruit ziet is, zijn de accessoires, die je draagt bij je kleding. Dat zijn dus tassen, sjaals, ringen, oorbellen en dergelijke. Maar ook bijvoorbeeld brillen en de kleur van je telefoon!

De Wereldwinkel in Roosendaal verkoopt een heleboel prachtig tassen; voor elke gelegenheid: boodschappen, een feestje, er mooi uitzien, voor je laptop, te veel om op te noemen. Ze zijn redelijk geprijsd en fairtrade! Ze zijn van ecoleer gemaakt of van materiaal, dat gerecycleld is. Iets voor Moederdag?

 

€ 79,50  Niger                                         € 99,50  Burkina Faso 

Bovenstaande tassen worden in Niger gemaakt van ecoleer. Ecoleer wordt op natuurlijke wijze gelooid met Acacia- of Tamarindezaden. Dat is verantwoord voor mens en milieu. Er zijn kleine leerbewerkingscooperaties in Niger, maar ook in Burkina Faso en Mali. Touareg zilversmeden vervaardigen daarbij metalen buisjes met inscriptie, een teken van echtheid.

 

teken van echtheid                                     € 70,-  Mali

Tassen van gerecyceld materiaal zijn bijvoorbeeld onderstaande tassen uit respectievelijk India en de Philipijnen.

   

€ 53,-  India                            € 30,-  Philipijnen

De tas op de linker foto is gemaakt van autobanden en kost € 53,-. De tas op de rechterfoto kost € 30,- en is gemaakt van verschillende soorten spijkerstof.

Tenslotte nog een tas voor uw laptop. Deze komt uit Guatamala en kost maar € 7,50. Deze tas zal zeer opvallen in het grijze pakken en mantepakjes circuit! Maar u heeft meteen een goed verhaal: voor het goede doel!

 

€ 7,50  Guatamala                                       € 70,-  Niger

De tas op de rechterfoto is ook typisch een zakelijk tas. Hier past uw laptop niet is, maar wel uw tablet en eventueel nog wat papieren, pennen, makeup en telefoon. Zeer stijlvol. Deze tas wordt weer gemaakt in Niger. Kost € 70,-

Een tas voor Moederdag is een waar feest!