Welkom bij

Wereldwinkel Roosendaal

We zitten nu op de Nieuwe Markt 60

Hoewel de Wereldwinkel Roosendaal nog maar net 2 jaar in Parrotia zat, moesten wij weer verhuizen. We hadden inderdaad een huurcontract met Allee Wonen voor twee jaar, maar met de overtuiging van beide kanten, dat dit contract zou worden verlengd. Zeker toen onze winkel een toenemend publiek trok en daarbij een passende en aanvullende functie bij het gebruikersconcept van Parrotia vervulde. Al snel bleek echter, dat de bibliotheek VANNU naar de begane grond van Parrotia wilde verhuizen en dat er voor ons, de Wereldwinkel Roosendaal geen plaats meer zou zijn. De afgelopen 2 jaar hebben wij ons ingezet om de uitstraling van Parrotia te verbeteren door het organiseren van diverse bij de winkel passende activiteiten te organiseren, zoals de opening, de fairtrade-dagen en het 40-jarig bestaan.

De plannen die bibliotheek VANNU had, werden in 2015 vertraagd door de wens van Gemeente Roosendaal om de ambtenaren misschien wel in Parrotia te gaan huisvesten.

Als de ambtenaren op de 1e verdieping en de baliefunctie op de begane grond van Parrotia gehuisvest zouden worden dan was er geen ruimte meer voor ons. Toen in juli van dit jaar duidelijk werd dat de ambtenaren hier niet gehuisvest zouden worden, kregen wij weer hoop.

We hebben geprobeerd met Allee Wonen en de bibliotheek in gesprek te komen, maar die gesprekken gingen slechts één richting uit. De bibliotheek wilde op onze huidige locatie, omdat ze dan beter zichtbaar zouden zijn. Zij moesten immers ook bezuinigen. En kennelijk zou dit een huurverlaging betekenen. En op wat er eventueel overschoot, kon de Wereldwinkel zich vestigen.

De zoektocht naar een nieuwe locatie is toen direct geïntensiveerd met als belangrijkste randvoorwaarde: in het stadshart binnen het autovrije gebied en voldoende etalageruimte.

We hebben een mooie locatie gevonden en zijn ook erg goed geholpen door Metterwoon. De nieuwe locatie is Nieuwe Markt 60.

Gezien de voorstellen voor de Nieuwe Markt is de Wereldwinkel Roosendaal een aanwinst. In het autoluwe gebied, behoorlijk wat etalage ruimte en niet te vergeten de markten! De Nieuwe Markt wordt weer wat gezelliger met de vele, wisselende, mooie producten, die de Wereldwinkel Roosendaal verkoopt.

                                

    

We zijn ervan overtuigd, dat we op deze plaats weer een mooie winkel kunnen realiseren met behulp van alle vrijwilligers. Men kan nu ongeveer onder de winkel parkeren en alle vrijwilligers zullen u met open armen ontvangen!

Bovendien hebben we nu weer een afvoer in de keuken!

               

afvoer in Parrotia                              afvoer op Nieuwe Markt

 

aan de nieuwe keuken in oude kleuren wordt hard gewerkt.

De werkzaamheden zijn nu in volle gang. De huidige winkel blijft open tot koopzondag 27 december, 16.00 uur. We hopen medio januari 2016 weer open te gaan aan de Nieuwe Markt 60-62.

         

de eerste klant komt op de fiets!