Welkom bij

Wereldwinkel Roosendaal

De olifant.

Waarom is de olifant toch zo geliefd? Is het omdat de olifant het grootste landdier van de wereld is? Of omdat het een dier is dat bijna zo uit de oude oertijd stamt, denk bijvoorbeeld aan de mammoeten.  Omdat de olifant zo slim is en ook nooit vergeet? Denk bijvoorbeeld aan die Rolo reclame van zo’n 25 jaar geleden, waarin het olifantje jaren later nog precies wist wie hem geen Rolo-snoepje had gegeven. https://www.youtube.com/watch?v=EwanPC3Bn6s

Hoe het ook zij ook in de Derde Wereld landen is de olifant zeer geliefd. In vele landen, waar hij voorkomt en waar die niet voorkomt is het een dankbaar voorbeeld om in de kunst(nijverheid) uit te beelden.

Ook Wereldwinkel Roosendaal verkoopt verschillende olifanten in allerlei formaten, materialen en dus uit diverse landen. Het is prachtig hoe al deze olifanten er uit zien en hoe ze gemaakt zijn! Kom kijken in de winkel en vergelijk ze met elkaar en koop er één voor uw slimme partner, uw kind of geliefde. Voor de kinderen zijn er olifantenboekjes en voor de kleintjes is er olifantenspeelgoed. En tenslotte hebben we olifantenpoeppapier!!

  

De kleine olifantjes kosten € 0,95 en komen uit Indonesië. De glazen  olifant komt uit Swaziland en kost € 40,-. De houten olifant (bruin) komt uit Thailand en kost € 13,-. Deze olifant heeft geen gebroken been, maar de slagtanden zijn aan zijn been geplakt en die kunt u zelf aanbrengen. De gekleurde olifant is van steen en beschilderd. Deze komt uit Sri Lanka en kost € 17,50. Die hele grote zwarte is van hout en komt uit Indonesië en kost € 32,50. Achteraan staat een olifant van keramiek (gebakken) en komt uit Nepal. Deze kost € 22,-.

 

Deze papieren olifant komt uit Indonesië. Hij is gemaakt van papieren rolletjes en kost € 20,95. Links "op hoge poten" staat een olifant van afvalijzer uit Indonesië. Deze kost € 29,50. Het kleine olifantje op de voorgrond komt uit Zimbabwe; hij is gemaakt van gepolijste zwarte steen en kost      € 33,50.

 

Het telboek van Kleien Olifant kost € 7,99. Het kwartetspel (dierenrecords) kost € 7,95. Het boekje met de magische tekeningen vam Marco de Olifant kost € 5,99. De blauwe olifanten, die achter elkaar door de kamer kunnen worden getrokken kosten € 22,50. Ze komen uit Sri Lanka. En weet u waarom de olifant een slurf heeft? Nee? Dan moet u het onderstaande boekje lezen, voorlezen mag natuurlijk ook. Het kost € 13,95

En dan nu hooggeëerd publiek: het olifantepoeppapier!!

In Sri Lanka, het vroeger Ceylon, is een fabriekje dat aan 110 mensen werk biedt. Zij maken deze papierproducten op basis van olifantepoep en oud papier. Behalve het salaris van deze 110 mensen wordt er ook geld overgemaakt naar een stichting, die zich bezig houdt met de bescherming van olifanten. 10 kg olifantenpoep, gemengd met oud papier levert 120 vellen papier op of 60 vellen karton. Van het papier worden vervolgens producten gemaakt, die in de Wereldwinkel Roosendaal worden verkocht. Het karton wordt als verpakkingsmateriaal gebruikt.

 

Het kleine schrijfblokje (links) of misschien wel een dagboekje kost € 5,50. De grote (rechtop staand) kost € 7,25. Het doosje met losse velletjes (hartjes) kost € 9,50.