Welkom bij

Wereldwinkel Roosendaal

Koken en tafelen.

Koken is steeds belangrijker geworden in ons dagelijks handelen. We willen gezond eten, we willen soms snel koken, want druk druk druk, we willen Bourgondisch eten en we willen thuis eten wat we op vakantie hebben gegeten en op feestdagen willen we een mooie gedekte tafel hebben.

De wereldwinkel is zeker ook ontstaan uit het verkopen van landbouwproducten. Denk maar aan de koffie, thee en rietsuiker. Tegenwoordig verkoopt de wereldwinkel veel "niet voedsel" artikelen, maar ook nog steeds eetbare spullen. De wereldwinkel is echter geen supermarkt met grote koelafdelingen dus verkopen wij over het algemeen niet bederfelijke waar. Maar altijd fair trade en vaak ook biologisch!

Nou is de gemiddelde Nederlander van huis uit niet een keukenprins of keukenprinses. AGV is gauw gemaakt (aardappelen-groente-vlees) en uitspraken als: “ ’t is net nasi” doen het ergste vermoeden. Daarom heeft de wereldwinkel kookboeken te koop, niet alleen voor de ouders, ook voor uw kinderen. Daarnaast is er een kookboek voor de man!

€ 14,90

       

€ 2,49 per stuk                                                          € 17,50

De boeken zijn onder meer gericht op de buitenlandse keuken, omdat wij ingrediënten uit die keuken verkopen, maar ook omdat we bijvoorbeeld servies en glazen uit die landen verkopen.

    

€ 2,49 per stuk

Er zijn ook kookboeken over koken met kruiden, pasta, rijst, cocktails, desserts, ijs en fruit. U ziet het voor die prijs – want deze boekjes kosten alle € 2,49 - kunt u een geweldig feestmaal samenstellen voor elke gelegenheid.

     

Tapas/hapjesschaal (Tunesie) € 33,75                       Soepterrine (Colombia) € 49,50

Recylede fles voor hapjes (Vietnam) € 7,50              Borden (Thailand) € 4,75 p/st.

Glazen (Vietnam) € 4,50 p/st .                                  Glazen (Vietnam) € 4,50 p/st.

Vruchtensappen € 1,69

Niet alleen voor hoofdmaaltijden kan de wereldwinkel u helpen. Met kookboeken en met servies of glazen. Onderstaand ontbijtservies met hanen komt uit Thailand.

Eierdop € 1,50; 3 schalen € 9,-; muesli schaal met onderbord € 9,75; kopje met hartvormige onder bord € 5,95; hartvormig schaaltje € 1,80 p/st.

Wij kunnen u helpen om een high tea te maken met alle zoetigheden, die u maar wilt!

    

€ 1,99                                                           € 4,99

   

€ 2,49 per stuk

Maar het mag natuurlijk ook wel hartig of pittig. En koffie en thee verkoopt de wereldwinkel al van oudsher. En niet te vergeten de onvolprezen chocolade van Tony Chocolonely in 10 bijzondere smaken, zoals met zeezout, met drop, banaan enz.

     

€ 2,49                                     roodmerk € 2,65                          € 2,99 p/st

                                               decafe € 2,85

                                               goudmerk € 2,95

                                               biologisch € 2,95

                                               per 250 gram.

Kruiden misstaan in geen enkele keuken en worden in deze “kleine” wereld ook steeds meer gebruikt.

Woksaus € 1,59; sweet chili saus € 1,59; rode woksaus € 1,59; teriyaki saus € 1,59; ketjap manis € 1,29; wijnazijn € 3,19; zonnebloemolie € 3,79; witte wijnazijn € 3,19; olijfolie € 5,49; tapenade € 2,49; sambal badjak € 1,29; sambal oelek € 1,09.

Mixen € 3,49; Zeezout en peper € 2,79

    

Pasta’s voor curry € 1,19 p/st                     Pakket Zulusaus en kruiden € 12,50

 

Rijst € 1,59, per pak van 400 gram

En tenslotte.

Als u gewoon dorst hebt en lekker fris, schoon Nederlands water wilt drinken, zo uit de kraan: gebruik de "dopper"! en koop geen flesje water van welk merk dan ook.

  recycled plastic dopper € 12,50; metalen dopper  €27,50.